jako lederkurs

Foredragsholder fikk tilbud om styreplass i JAKO

Daglig leder i JAKO, Tom Pedersen og kollega Rune Nilsen ante ikke hvor mye sertifiseringskurset for styremedlemmer ville endre bedriftens fremtid. De ble så imponerte at de bestemte seg for å tilby en av foredragsholderne en styreplass i JAKO.

JAKO AS har etablert seg som den eldste og største totalleverandøren av maskiner og utstyr til vaskeribransjen, med en historie som strekker seg tilbake til 1845. Bedriftens produktutvalg inkluderer vaskemaskiner, tørketromler, tørkeskap og ruller, samt tilbehør.

De betjener en variert kundegruppe, fra små boligvaskerier til store industrivaskerier, både på land og til sjøs, inkludert sykehus, hoteller, store næringsaktører og offshore-installasjoner. JAKO håndterer prosjektering, installasjon, service, og deltar også aktivt i ettermarkedet for sine anlegg.

Som en solid og effektivt drevet bedrift, har JAKO levert gode resultater over lang tid. For å bygge videre på suksessen, ble hovedaksjonær og daglig leder Tom Pedersen, sammen med kollega Rune Nilsen, med på et kurs i styrekompetanse.

Ta kontakt med Key Account for økonomisk veiledning for din bedrift

Et tilfeldig møte ledet til et nytt potensielt styremedlem

– Det var på dette kurset vi traff Carsten Stryhn, forteller Pedersen. Stryhn presenterte temaer som regnskapsanalyse, likviditetsanalyser, fremtidsspådommer for selskaper, og vurdering av bedriftens vekstpotensial.

– Vi skjønte raskt at denne mannen virkelig hadde greie på ting. Selv om jeg er ingeniør og ikke økonom, fant jeg foredraget hans både interessant og solid. Hans bakgrunn, kompetanse og tidligere arbeidssteder er imponerende i seg selv, reflekterer Pedersen.

Under en pause benyttet Pedersen og Nilsen sjansen til å snakke med Carsten. Dette tilfeldige møtet førte til at regnskapsanalytikeren gjennomførte en verdivurdering av JAKO AS. Resultatene fra rapporten, analysen og verdiestimatet vekket glede og imponerte eierne.

– Det er stor mulighet for at vi inviterer Carsten til å bli med i styret vårt, spesielt med tanke på en eventuell salgsprosess. Å ansette ham som konsulent med styreplass i en slik fase er fornuftig, siden han allerede kjenner bedriften godt. Ved å ha ham i styret på forhånd, kan han bli enda mer fortrolig med bedriften, utdyper Pedersen.

Les mer om hvordan Key Account sikrer JAKOs finansielle fremtid

tjenestekatalog

LAST NED HELE PARTNERPROGRAMMET

Se hvordan du kan bidra til å skape en ny trend for små og mellomstore regnskapsbyråer og dermed styrke din posisjon som lokal selvstendig aktør.

Siste artikler

vekst

BLI EN ‘ACCOUNTING PARTNER’’ I DAG DU OGSÅ!

Som Accounting Partner får du en unik mulighet for å vokse, øke inntjeningen og levere enda bedre tjenester til dine kunder. Ta kontakt med oss for hyggelig og uforpliktende prat.

Del denne artikkelen